NK Schaakcafé

NK Schaakcafé 2017
Zaterdagmiddag om 12.30 uur werd er op het centrale podium van het restaurant van de Tolhuistuin (om de gang naar de bar zo makkelijk mogelijk te maken!) gestart met het NK Schaakcafé. Net als bij het reguliere NK volgde na de loting een serieuze staredown.
De acht deelnemende viertallen kwamen uit Amsterdam, Hilversum, Zaanstad, Den Haag, Apeldoorn en Dokkum en speelden allemaal een keer tegen elkaar. Om mogelijke grote verschillen in speelsterkte te nivelleren werd er weer gespeeld met een tijdshandicap waarbij de speler met een hogere rating nog steeds licht favoriet was.
Flierefluiter uit Apeldoorn won alle wedstrijden en werd dus overtuigend Nederlands Kampioen Schaakcafé 2017! Het eerste team van Frenkie’s Basement uit Zaanstad werd net als vorig jaar tweede. De derde plaats was voor het tweede team van het Schaakhuis uit Den Haag dat tot hun grote blijdschap hun eerste team 2 bordpunten voorbleef. Café van der Meer uit Dokkum deed voor de eerste keer mee met als hoogtepunt een gelijkspel tegen Frenkie’s Basement 1.
alle uitslagen en de eindstand.
Er is ook weer een foto verslag van Harry Gielen.

NK Schaakcafé 2016
Op zaterdag 27 augustus 2016 is al weer het derde NK Schaakcafé gehouden. De locatie was de aan het Oosterpark grenzende tuin van het Grand Café De Tropen. Deze teamwedstrijd voor viertallen leverde weer een sfeervolle dag en zou op grond daarvan een success genoemd kunnen worden. Probeer zelf een beeld te creëren bij de volgende uitslagen.
Er is ook van deze dag weer een fotoverslag van Harry Gielen.

NK Schaakcafé 2015
Op zaterdag 11 juli is op het terras van het Manor hotel door 10 cafés gestreden om de titel NK Schaakcafé 2015, met Café De Flierefluiter uit Apeldoorn als winnaar.
Stefan Kuipers, Merijn van Delft, Marcel Boel en Freddie van der Elburg waren in de finale te sterk voor het viertal Floris van Assendelft, Rick Duijker, Geon Knol en Bert van der Marel van het Groningse Café Atlantis. In de halve finales warden de nummers één en twee van 2014 naar huis gestuurd.
Eindstand 2015 met individuele scores

NK Schaakcafé 2014
Het Amsterdamse Café Laurierboom, bestaande uit Niek Seelemeijer, Ron Nep, Joost van Steenis en Piet Ruhe pakte in 2014 de eerste titel, voor Café Batavia en Twee Klaveren. Niek Seelemeijer was de enige die 100% scoorde.
Zie volledige eindstand 2014 voor meer details.