Toernooi tune

Sinds de wereldpremière van de NK Schaken toernooi tune op zaterdag 4 juli 2015 tijdens de parallelle opening van het Festival Schaken en Cultuur en het NK Schaken wordt (de korte versie van) de toernooitune voor aanvang van elke ronde gespeeld.

Een lange versie:

Een korte versie:

Nadat Joep Beving in 2015 de ToernooiTune voor het NK Schaken componeerde is er veel gebeurd. Eerst was er het grote succes van zijn in eigen beheer uitgegeven debuut cd ‘Solipsism’ (Zeventig miljoen keer beluisterd op Spotify, gespeeld in ‘De Wereld Draait Door’, op Lowlands, in Paradiso en het Concertgebouw).

Eind 2016 bij het prestigieuze label Deutsche Grammophon zijn tweede cd getiteld ‘Prehension’ uitgebracht en vliegt hij de wereld over voor concerten, tot het Sydney Opera House aan toe.

In 2016 was Joep betrokken bij het programma “Verwen je Brein” en gaf hij onder anderen een intiem concert in de grote zaal van het KIT.

Na afloop daarvan volgde een volgende gesprek, dat samen met fragmenten uit het optreden is verwerkt in de volgende video: