NK Pastores

NK Pastores 2017
Maandag 26 juni 2017 wordt voor de vijftiende keer het ‘Nederlands Schaakkampioenschap voor Pastores en Theologen’ gespeeld. Het toernooi start om 11.00 uur en deelnemers moeten zich om 10.30 melden. Er worden zeven ronden Zwitsers gespeeld en het tempo is 15 min + 5 sec extra tijd per zet. Aanmelding kan per email bij Rijn de Jonge (ktdjonge@casema.nl) o.v.v. KNSB relatienummer en/of rating.

NK Pastores 2016
Maandag 22 augustus startte om 11:00 uur de veertiende editie van het Nederlands Schaakkampioenschap voor Pastores en Theologen. Het toernooi vond vanwege het matige weer toch binnen in het Tropentheater plaats en het werd een levendige middag. Rein Brouwer is de overtuigende winnaar geworden. Tegen de top van het deelnemersveld (er werden zeven ronden Zwitsers gespeeld) was hij nagenoeg ongenaakbaar: hij heeft maar een halfje hoeven afstaan. Het NK Pastores werd voor de 14e keer gehouden. Op twee afleveringen na hebben die altijd op locatie bij het NK Schaken plaatsgevonden. Een mooie traditie die ooit is begonnen op een NK in Leeuwarden: toen werd er namelijk in een kerk gespeeld en lag een uitnodiging voor de hand. Vaste NK-arbiter Koos Stolk van de KNSB is er ook al voor de twaalfde keer bij als wedstrijdleider.
Zie hier het resultaat van het werk van Koos: de uitslagen.
Ook AT5 liet deze editie van het NK Pasotores niet onopgemerkt voorbij gaan.
Zie ook de fotoimpressie van Harrie Gielen

NK Pastores 2015
Dankzij het goede weer konden de maar liefst 26 deelnemers heerlijk op het terras van het Manor hotel hun kampioenschap bevechten. Titelverdediger Piet Kooiman lag lang op titelkoers ( 4,5 uit 5), maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Jan Krans. Alle uitslagen vind je hier.In het Reformatorisch Dagblad staat een fraai verslag van de editie van 2015.